Вежди Рашидов и Захари Каменов подредиха ва арт галерия Vejdi 

...
Вежди Рашидов и Захари Каменов подредиха ва арт галерия Vejdi 
Коментари Харесай

Вежди Рашидов и Захари Каменов с великолепни пейзажи от Гърция

Вежди Рашидов и Захари Каменов подредиха ва арт изложба Vejdi  най-новите си произведения, въодушевени от едно взаимно пътешестване.

Изложбата е наречена „ Пейзажи от Гърция “  и ще бъде открита на 12 декември 2023 година /вторник/ в 18 часа. Вип  арт пространството на ул. „ Симеоновско шосе “ 97к събира на едно място 10 акварела на Вежди Рашидов и 10 живописна платна на Захари Каменов. Двамата създатели демонстрират и по две статуи. Рашидов е изваял от бронз „ Конник “ и „ Глава “, а Каменов – два ангела от теракота.

„ Пейзажът носи една фамилиарност, в която ние умишлено или неумишлено съществуваме. Това е средата, в която всичко останало носим като  нравствен капацитет “, показа Вежди Рашидов. За него пейзажът е магията и там постоянно може да участват познатото от всички като цяло и пропуснатият от обособения фен подробност, в който се крие оня сексапил, създаващ любознанието към природата.

„ Имам пиетет към пейзажа. Имам потребност от действителност и в тази ситуация я показвам с тази галерия с пейзажи от Гърция “, споделя Захари Каменов. И той има вяра, че пейзажът носи магичната светлина на света, който обитаваме.

Двамата създатели са свързани с дългогодишно другарство и са правили десетки общи изложби  по света – от Париж до Далечния Изток. Скорошното им пътешестване до Гърция в този момент ги е въодушевило с благосъстоянието на пейзажа.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР